4 стратегии за вашите продукти и цени в Амазон

4 стратегии за вашите продукти и цени в Амазон

В съчетание с много фактори като рейтинга на продавача, цени на продукти, лоялността на клиентите, броя и честотата на продажбите, които сте направили, и други неизвестни фактори, цената на вашия продукт в Amazon играе важна роля при определянето дали ще станете или не отличен продавач.

И така, как да определите най-добрата цена за вашия продукт? Няма универсална тактика. Правилната цена се определя преди всичко от качеството на вашия продукт, производствените ви разходи и това, което клиентите търсят. Въпреки това, някои базирани на данни стратегии ще ви помогнат да определите най-добрата цена за вашия продукт.

Ето ви 4 стратегии за вашите продукти и цени в Amazon!

Ценообразуване на вашите продукти в Amazon

Amazon е много чувствителен към цените пазар, така че използването на правилните ценови стратегии на Amazon драстично ще повиши вашето класиране и реализации. Ако сте готови, нека разгледаме някои от най-надеждните техники за ценообразуване.

1. Конкурентни цени

Важно е да следите внимателно как вашите конкуренти ценят подобни артикули. Независимо дали тепърва започвате с проучване на продуктите или разширявате настоящата си продуктова линия, от решаващо значение е да проследявате продуктите на вашите конкуренти във времето за по-добро управление на цените, както и за определяне на жизнеспособността на продукта.

Като продавач на Amazon, основната ви цел трябва да бъде да осигурите отлична стойност за клиентите. Стойността се определя като високо качество на продукта при прилична цена.

Вместо да продавате генерични продукти, вашата цел трябва да бъде да създадете легитимна, единствена по рода си марка на Amazon. Това увеличава възприеманата стойност на вашия продукт и го отличава от конкуренцията.

Ако продуктът ви е напълно нов и няма отзиви, може да е добра идея да запазите цената си с долар или два по-ниска от конкурента с най-ниска цена. Използвайте това като временна стратегия, докато вашият продукт придобие популярност и рецензии.

2. Корекция на цената/Преценка

Преоценката е най-често срещаната ценова стратегия на Amazon, използвана от продавачите на Amazon, за да се конкурират с техните конкуренти. Можете да промените цената на вашия продукт чрез ръчен процес с помощта на автоматизирани инструменти за преценяване, за да съответства на най-ниската налична сума към момента.

Както бе споменато по-горе, съвременният потребител е чувствителен към цените и те разбират, че онлайн цените трябва да бъдат конкурентни. Това не означава, че трябва да сте най-евтиният за всичко, което продавате, но все пак трябва да оправдаете голяма разлика в цената, особено ако продавате идентични продукти.

Заедно с други продавачи на Amazon, онлайн продавачите, които се самообслужват, също се конкурират с вас. Това означава, че трябва да събирате конкурентна информация през цялото време и да се уверите, че преценявате, когато е необходимо.

Когато не прецените, възможностите остават незабелязани, точно както в случая по-горе.

Най-близкият конкурент – продавач на Amazon също – продава идентична камера за £369. Сега този магазин можеше да го продаде на £359, все още беше най-евтиният и да направи още £110 за брой!

3. Направете продукта си да се откроява от тълпата

Не можете просто да купите точния продукт на конкурент на Alibaba, да поставите логото си върху него и да очаквате да го продадете за повече пари. Помислете за допълнителните функции, предимства и/или материали, които вашият продукт предоставя на клиента.

Ето едно просто място за начало: прочетете отзивите на клиентите за продуктите на вашите конкуренти, за да видите къде не достигат, и след това подобрете тези недостатъци с вашия собствен продукт.

Можете ли да направите своя продукт от по-добри материали? Бихте ли включили функция, която подобрява изживяването на клиентите? По време на проучването на продуктите трябва да си зададете този тип въпроси, свързани с конкурентите.

4. Стабилно ценообразуване

За много търговци за продукти на дребно, Amazon е нещо повече от просто друг канал за продажби, за да придобият повече присъствие в електронната търговия. Това е основната платформа, която ще определи успеха или провала на техния бизнес на дребно.

Ако това ви представя напълно, трябва да помислите за стабилна ценова стратегия.

От една страна, клиентите са по-склонни да се доверят на продукт с умерена до висока стойност, ако цената му не се люлее като скрипец. Второ, възнамерявате да продавате на Amazon за продължителен период от време. Намаляването на разходите при всеки повод може да не ви спечели парите, от които се нуждаете, за да оцелеете.

В такива случаи трябва да поддържате цената стабилна и стабилна и възможно най-близо до пазарната цена на продукта.

Това не означава, че не трябва да правите изключения.

Имате следните опции:

  • Основната цел на намаляването на цената трябва да бъде да повишите вашия ранг на продажбите на Amazon, което по-късно може да доведе до увеличени органични продажби.
  • Празничният сезон изисква продажба от всеки търговец на дребно и никога не трябва да правите изключение. Тъй като трафикът към уебсайта на Amazon в момента е по-висок, вероятно трябва да инвестирате в спонсорирани обяви.

Оптимизирайте своята ценова стратегия на Amazon възможно най-скоро

Пропускате ли възможности за увеличаване на печалбите? За да разберете, изпробвайте стратегията си за ценообразуване на Amazon, като използвате стратегиите, споменати по-горе!

Amazon е силно конкурентен пазар и това, което изглежда работи за вашите съперници, може да не работи за вас. Ако проведете задълбочено ценово тестване, в крайна сметка ще стигнете до ценови диапазон, който позволява на вашите продукти да се продава последователно.

Нашият съвет е да изпробвате една по една стратегия, като правите малки промени и следите внимателно данните, за да разберете как се променят нещата. Запишете резултатите си, за да можете да погледнете назад какво е работило и какво не.

С течение на времето ще можете да оптимизирате своите ценови стратегии, за да работите заедно и да станете по-успешен продавач на Amazon.