5 мита за Amazon FBA

5 мита за Amazon FBA

Ако сте обмисляли продажба чрез Amazon FBA, вероятно сте чели много по темата. Също така е вероятно да сте попаднали на различни митове, които са ви оставили объркани. За да изясним нещата. в тази публикация, развенчахме пет често срещани неверни твърдения за Amazon FBA.

Мит №1: Amazon FBA е твърде сложен за разбиране

Когато за първи път започнете да разглеждате Amazon FBA, нещото което най-вероятно ще ви впечатли е как опростява цялостния процес на управление на бизнес. Но когато започнете да го разглеждате по-задълбочено, виждате елементи като такси, одобрение преди продажба, получаване на плащане, проучване на продукти, подготовка на артикули… и много други неща, за които трябва да помислите. И изведнъж се чувствате поразени от очевидната сложност на работата чрез Amazon FBA. Първо, добре е да се чувствате уплашени и притеснени. Без значение какъв бизнес започвате, трябва да започнете от дъното – и всеки се чувства претоварен до известна степен. Второ, не е толкова сложно, колкото изглежда.

Не ни разбирайте погрешно, да управлявате бизнес в Amazon FBA не е като “разходка в парка”. Изискват се обширни изследвания, упорита работа и желание непрекъснато да се учите. Има много налични ресурси в интернет, които да ви помогнат да стартирате в Amazon FBA. Ние също бихме ви оказали съдействие. Наличието на специален консултант за търговците в Amazon ще ви помогне не само да избегнете грешки, които да ви струват скъпо, но и да идентифицирате печеливши възможности за продажба. Свържете се с нас и ние ще ви окажем нужната помощ, за да станете успешен търговец в Амазон.

Мит №2: Ще станеш милионер за една нощ

Добре, надхвърлихте проблема със сложността. Сега се чувствате позитивни и мечтаете за големи печалби. Добре е да не започвате с огромни очаквания. Дори и да сте виждали хора, които твърдят, че можете да преминете от 0лв. до милиони печалби буквално за една нощ, това е мит.

Вярно е, че търговците в Amazon FBA могат да генерират печалби от седемцифрени суми годишно. И все пак, това не се случва просто магически. Това изисква постоянно проучване, усъвършенстване на маркетинговата стратегия и е голям ангажимент на ресурси за непрекъснато разрастване на вашата дейност.

Не трябва да очаквате да спечелите хиляди след няколко дни или няколко седмици. Дори с консултант в Amazon FBA и голям бюджет за реклама от първия ден, постигането на значителен доход вкъщи – и просто възстановяването на вашата възвръщаемост на инвестицията (ROI) – често отнема месеци. Бъдете постоянни и имайте търпение.

Мит #3: Вече има твърде много търговци в Amazon

Amazon е претъпкан пазар. Това не може да бъде пренебрегнато. Въпреки това, само защото това е най-голямата платформа с милиони търговци, които се занимават с продажби, това не означава, че няма останало място, което вашият бизнес да запълни .

Всъщност броят на продавачите в Amazon е грешният аспект, върху който да се съсредоточите. Това, върху което трябва да се съсредоточите, е броят на купувачите. Все повече и повече хора правят своите онлайн покупки чрез Amazon. В момента има над 200 милиона абонати на Amazon Prime – има нарастващи възможности за бизнеса да реализира големи печалби чрез платформата.

Tрябва да мислите стратегически за това, което планирате да продадете. Например, ако редица големи компании се борят да имат най-конкурентните цени за PlayStation 5 игри, на вас ще ви бъде по-трудно да се конкурирате ценово с тях и може би няма да реализирате голяма печалба. Жизненоважно е да проучите пазара и да намерите вашата пазарна ниша.

Мит 4: Може да продаваш, само ако имаш най-ниската цена

Голям фактор ли е цената при продажба в Amazon – отговорът е ДА. Но необходимо ли е вашите продукти да са най-евтините налични на платформата – НЕ. Някои клиенти искат да поръчват на възможно най-ниската цена. Има други клиенти, които се фокусират върху лукса и те са готови да платят повече, за да получат качествен продукт. Има и такива по средата, които търсят баланс между качество и цена. Поради това има множество бизнес модели, които работят в Amazon – не само тези, които продават на най-ниските цени. Резултатът: трябва да оцените правилно стойността на вашия продукт. Тази стойност трябва да отговаря на стратегията на вашата марка. Вашият FBA инвентар може да не се продава толкова бързо, но точната цена, може да развие вашия бизнес в дългосрочен план!

Мит №5: Трябва да измислиш нов продукт, за да успееш в Amazon Друг мит, свързан с продуктите, е, че за да получите добри резултати в Amazon, трябва да измислите свои собствени продукти. В крайна сметка платформата вече има милиони артикули. При този тип конкуренция може да почувствате, че единственият начин да генерирате продажби е да навлезете в неизползван пазар с продукти, които в момента не са налични в Amazon.

Добрата новина: това не е така. Разбира се, ако имате стремежа и креативността да изобретите свой собствен продукт, непременно тръгнете по този път. И все пак не изпитвайте натиск да го правите – особено с оглед на това колко трудно е да се измислят нови творения в днешно време! Все още има много потенциални клиенти за вашия бизнес, дори ако други фирми продават подобни или същите продукти като вашите.

Не е нужно да произвеждате изцяло нов продукт. Вместо това можете да вземете съществуващ продукт и да направите подобрения, които го карат да се откроява. С частното етикетиране вие ​​купувате стоките, но от вас зависи да подобрите опаковката и цялостния краен продукт. Като прочетете предишни отзиви от клиенти, можете да намерите слабите страни за подобни продукти и да надграждате върху тях с вашите стоки.