8 най-добри практики за увеличаване на продажбите в Amazon

8 най-добри практики за увеличаване на продажбите в Amazon

Чудили ли сте се защо продавачите Amazon пренебрегват вашите продукти в полза на вашите конкуренти? В тази статия ще разгледаме проблема.

Това, че го правите правилно в Amazon, може да окаже значително влияние върху общите ви продажби и рентабилност. Както бихте се съгласили, може да бъде невероятно трудно да се откроите в Amazon сред множество конкуренти. Въпреки това, въпреки че може да е трудно, не е невъзможно.

Има милиони публикации в блогове, видеоклипове, книги и дори курсове, които да ви научат как да увеличите продажбите си в Amazon. Някои се предлагат безплатно, а други се продават. Истината е, че тези техники не са гарантирани, че ще работят за всеки продавач във всеки случай, защото всеки бизнес е различен и вашият продукт или услуга е уникален.

Няма да ви продадем змийско масло или да се опитаме да ви кажем супер таен начин да увеличите продажбите си. Вместо това ще ви разкажем за някои важни неща, които можете да направите, които вероятно ще подобрят видимостта ви и ще привлекат клиентите в Amazon. Това в крайна сметка ще доведе до увеличаване на продажбите.

Съветите в тази статия са изложени като приложими стратегии и се отнасят за всеки продавач на Amazon, независимо от вашата ниша.

1. Изброяване на вашия продукт в Amazon

а. Презентация

Едно от първите неща, които трябва да направите, когато решите да увеличите продажбите си в Amazon, е да разгледате списъка си с продукти. Имате ли достатъчно добри снимки, за да дадете на купувачите справедлива представа какво да очакват от вашия продукт или услуга? Има ли достатъчно информация на страницата за спецификациите на вашия продукт или услуга? Има ли достатъчно информация за вашата марка на страницата?

Не се фокусирайте само върху това как да привлечете посетители към вашата страница, но и как да ги задържите на страницата за по-дълго и да конвертирате в продажба. Обяви само с една или две снимки и оскъдна информация са отблъскващи за клиентите. Хората искат да знаят дали това, за което плащат, си струва цената. Като продавач, единственият начин да промените това решение в своя полза е да предоставите възможно най-много подробности за вашия продукт или услуга и вашата марка.

б. Колко уникален е вашият продукт или услуга?

В Amazon има близо 10 милиона продавачи с милиони страници. Без значение какъв продукт или услуга предлагате, има вероятност да има и други продавачи в онлайн магазина, които предлагат същото. Това не е непременно лошо, защото ако предлагате продукти с по-високо качество и по-добра стойност, купувачите ще го оценят повече.

Един от начините да направите това е да предложите нещо уникално. Ако вашият продукт по същество е същият като този на вашия конкурент (по отношение на неговите характеристики и функционалност), можете да го комбинирате с друг продукт, за да създадете нещо уникално. Не винаги трябва да е друг продукт във вашия пакет, може да е безплатна стока или нещо подобно. Въпреки че това може да не изглежда като голяма работа, може да има значителен ефект върху продажбите ви.

в. Разберете как работи SEO на Amazon

Пазарът на Amazon има алгоритъм на търсачката, известен като A9, и трябва да разберете как работи, за да накара вашите страници да се класират по-високо. Добре известно е, че мнозинството от купувачите едва преминават през втората или третата страница с резултати от търсачките.

Така че по-високото класиране увеличава шансовете ви да получите повече клиенти. Алгоритъмът на Amazon A9 е подобен, но по-опростен от големите търсачки като Google, Yahoo или Bing. Така че е по-лесно да се разбере.

Използването на правилните ключови думи е от решаващо значение за класирането на високо в обявите на Amazon. Затова се препоръчва да отделите време за проучване на най-добрите ключови думи, които да използвате. Вашата ключова дума трябва да се основава на това, което клиентите търсят във вашия продукт или категория услуга.

Вие също трябва да изберете подходящата категория за вашия продукт или услуга, да добавите правилните тагове, да добавите множество въпроси и отговори и да получите редица отзиви от клиенти за вашия продукт или услуга. Всички тези фактори показват на алгоритъма за търсене, че предоставяте нещо ценно на купувачите и следователно вашата обява се класира по-високо.

2. Увеличете репутацията на марката си, като получите повече отзиви

Отзивите са много важни за класирането на вашата търсачка на Amazon. Amazon дава приоритет на рецензиите пред други области като продуктови спецификации и описание. Отзивите също могат да извършат дълъг път за стимулиране на продажбите. Купувачите вземат предвид броя отзиви и какво трябва да кажат другите клиенти, когато решават дали да инвестират в продукт или услуга.

Нищо не може да се сравни с рекламата от уста на уста. Естествено е да се доверявате повече на думата на други клиенти, отколкото на думата на организация. И на платформа като Amazon, където има много подобни продукти в продажба, стойността на отзивите е важна. Купувачите ще обмислят какво имат да кажат другите, когато са на ограда за всяко решение.

Въпреки че всички може да се съгласим с важността на рецензиите в Amazon, как получавате отзиви? Всеки, който има опит с онлайн продажбите, ще признае, че да накарате клиентите да пишат отзиви за продукт или услуга може да бъде особено трудно.

В този момент е важно да внимавате да не се задоволите с фалшиви отзиви. Някои марки се опитват да увеличат репутацията си в Amazon, като публикуват фалшиви отзиви и дори плащат на произволни хора да преглеждат продуктите им. Amazon има строго правило срещу това. Компанията забранява всеки акаунт, който има фалшиви отзиви.

За щастие има много изпитани във времето стратегии за естествено увеличаване на броя на отзивите за вашия продукт в този сайт за електронна търговия. Ето няколко идеи, за да получите положителни отзиви за Amazon.

а. Насърчете купувачите да прегледат вашия продукт или услуга

Можете да се свържете с клиентите с навременен имейл след всяка покупка и да ги насърчите да прегледат продукта ви.

Можете също да се свържете с клиентите чрез вашия бюлетин, за да им напомните да оставят отзив, ако са изпробвали вашия продукт или услуга.

Ако искате да бъдете креативни, можете да изпратите персонализирано писмо с всеки продукт, в което да изразите благодарност за покупката и да поканите купувача да сподели някаква обратна връзка под формата на преглед на Amazon.

б. Не подвеждайте купувачите

Купувачите са по-склонни да реагират положително, ако една компания е честна и поиска обратна връзка, вместо да се опитва да ги измами или примами да напишат рецензия.

Не попадайте в капана да се опитвате да препродадете своя продукт или услуга и в крайна сметка да подведете купувачите. Ще се върне да те ухапе. Купувачите може да не оставят отзив, ако харесват даден продукт, но почти сигурно ще оставят лош отзив, ако не им хареса продукт или се почувстват подведени от марка.

в. Съсредоточете се върху предоставянето на най-доброто обслужване на клиентите

Крайният ключ към получаването на много положителни отзиви в Amazon е да осигурите страхотно обслужване на клиентите. Купувачите искат да бъдат третирани като хора, а не просто като статистика на вашата диаграма за продажби. Прости неща като бързото отговаряне на съобщения и изпращане на обмислени последващи имейли могат да извършат дълъг път, за да харесат вашата марка на купувачите и да ги принудят да оставят положителни отзиви онлайн.

3. Не се задоволявайте с това, че сте просто марка на Amazon

Може да изглежда нелогично да ви разказвам за повишаване на присъствието и продажбите на вашата марка извън платформата на Amazon в статия за това как да увеличите продажбите на Amazon, но не е така. Репутацията на марката пътува с името на марката в различни платформи.

Така че инвестирането в имиджа на вашата марка на други платформи може да увеличи продажбите ви в Amazon. Не става въпрос само за реклама, но и за познаване на правилните канали, за да насочите усилията си.

а. Използвайте силата на социалните медии

Социалните медии са място номер едно за инвестиране на парите и усилията си за реклама днес, ако искате да достигнете до много купувачи, особено до по-младото население. Някои от най-модерните и успешни марки в света днес инвестират в присъствието си в социалните медии.

Има различни начини да направите това:

Можете да имате спонсорирано съдържание, където да накарате влиятелни лица да изпробват вашия продукт или услуга, Кажете на своите последователи за това, Поканете ги с линк към вашата страница в Amazon. Тази практика обаче е най-подходяща за компании с рекламен бюджет, а не за стартиращи фирми, които нямат пари за маркетинг. Друга техника е постоянно да актуализирате страниците си в социалните медии с остроумно и информативно съдържание, заедно с връзка към списъка на Amazon за вашия продукт или услуга.

б. Създайте блог

Друг начин да увеличите марката си и да стимулирате продажбите си в Amazon в същото време е да създадете блог или множество блогове и уебсайтове за препоръчани връзки с връзки към вашата продуктова обява в Amazon. За да работи това, ви е необходим органичен трафик и за да получите органичен трафик, трябва да предоставите проницателна и ценна информация на посетителите на вашия блог или уебсайт за препоръки.

Дайте им причина да се върнат на вашия уебсайт. Можете да предоставите полезна информация за вашата марка, продукти или услуги и вашата ниша. Вашето съдържание трябва да бъде ангажиращо и полезно за клиентите ви.