Affiliate Marketing за продукти в Amazon

Affiliate Marketing за продукти в Amazon

Продажбите в Amazon ще бъдат доходоносна опция за вашия бизнес. С Amazon FBA като основа, можете да се възползвате от ресурсите и услугите на електронната търговия. Все пак Amazon FBA не е за всеки. Добрата новина е, че има и други възможности за използването на Amazon като платформа за правене на пари, ако не желаете да се занимавате с Amazon FBA. Известна официално като програмата Amazon Associates, вие имате потенциала да монетизирате своето онлайн присъствие. Не е нужно да продавате свои собствени продукти или да се тревожите за Amazon FBA. Всичко, което трябва да направите, е да накарате хората да се интересуват от продукти на Amazon и да се уверите, че ще кликнат върху предоставения от вас линк, преди да направят покупка.

Програма Amazon Associates

Програмата Amazon Associates като цяло функционира по същия начин като всяка стандартна партньорска програма. Споразумението е просто: филиал популяризира продукти на Amazon и за всяка генерирана директна продажба Amazon им плаща комисионна.

За да се отчете продажба с програмата Amazon Associates, потребителят трябва да завърши покупката си в рамките на 24 часа след щракване върху линка, който сте предоставили. Комисионната варира в зависимост от вида на продукта, като тя е от 1% за продуктите на Amazon Fresh до 20% за Amazon Games. Не забравяйте да се обърнете към таблицата с доходи от комисионни на Amazon за информация относно конкретни категории от продукти.

Има много предимства от използването на партньорската програма на Amazon

  • Amazon е надеждна марка.
  • Amazon е най-големият онлайн търговец на дребно с 200 милиона глобални членове в Amazon Prime.
  • Има милиони продукти, които можете да изберете да рекламирате.
  • Лесно е да започнете – всичко, което трябва да направите, е да си регистрирате акаунт.
  • Дори ако насочите някого към конкретен продукт, но той купи нещо друго в рамките на 24 часа, пак получавате комисионната. Това важи и ако потребителят закупи няколко артикула в една транзакция.
  • Комисионните плащания могат да се извършват чрез директен депозит или с карти за подарък на Amazon. Свържете се с наш консултант , за да научите как да се възползвате максимално от партньорския маркетинг на Amazon.

Изберете продукти

Първо трябва да настоите акаунта си, след това да проверите дали вашият уебсайт отговаря на условията за популяризиране на продукти в Amazon. Нужно е да изберете продукти, които искате да рекламирате. Можете да направите бързо търсене в Amazon, за да намерите подходящи продукти. Освен заявка за търсене, можете да посетите страницата с най-продаваните продукти, за да видите какви артикули в момента са популярни и се продават в Amazon в избраните от вас категории.

Цената на продукта също е важен аспект, който трябва да имате предвид при партньорската програма на Amazon. Артикулите с ниска цена обикновено водят до по-високи проценти при продажба, но комисионната е по-ниска. Артикулите с висока цена могат да се похвалят с много по-добри комисионни, но опитът да завършите продажба е по-голямо предизвикателство. В резултат на това общото правило е да се избират артикули на средна цена.

Изградете своята рекламна кампания

Независимо дали използвате уебсайт, социални медии или друг тип платформа, създаването на съдържание е от ключово значение за успешната партньорска програма. Трябва да създадете съдържание, което ще привлече вниманието на потенциалните клиенти и ще ги накара да кликнат върху линковете ви за продажби в Amazon.

Изследването на ключови думи трябва да бъде в основата на вашата стратегия за създаване на съдържание. Като използвате инструменти за ключови думи като Jungle Scout, Scientific Seller и Reverse ASIN Lookup, можете да намерите подходящи ключови думи въз основа на месечни търсения, за да изградите съдържанието си. Освен използването на SEO инструменти и анализирането на данните за обема на търсене, важно е да знаете и вида на съдържанието, което ще повиши видимостта в търсачките, ще заинтересува зрителите и ще накара хората да кликнат към Amazon. Ето някои примери за съдържание:

Положителни отзиви

Отзиви за продукти

Прегледът на продукта е лесен начин за създаване на съдържание за конкретен артикул в Amazon.

Най-добрите продукти Списъци с най-добрите продукти „Топ 15 бюджетни мобилни телефона“, „20 най-добри PS5 игри под $20“ и др.

Сравнение на продуктите

Едно цялостно сравнение може да убеди хората да избират между подобни налични продукти.

Промоции и отстъпки

Търговците на дребно, продаващи в Amazon, често се обръщат към промоции и отстъпки, за да привлекат хората да купуват техните продукти. Можете да направите същото, като рекламирате специални оферти.

Привличане на трафик към вашия уебсайт

За да постигнете успех с афилиейт маркетинга в Amazon, трябва да привлечете хората към уебсайта си. Колкото по-насочени са посетителите, толкова повече кликвания ще получите върху вашите партньорски връзки и толкова повече продажби ще бъдат генерирани. Има различни начини за увеличаване на този трафик. Стабилна SEO кампания, PPC кампании, блогове, социални медии и т.н. За гарантирани резултати можете да работите и с опитна маркетингова агенция на Amazon!