Amazon Choice: Как и защо продуктите получават тази значка

Amazon Choice: Как и защо продуктите получават тази значка

Amazon choice: Ако продавате или купувате продукти на Amazon, вероятно сте виждали няколко различни значки до обявите на Amazon. От спонсориран до бестселър, има доста марки, които Amazon използва, за да предаде важни подробности за своите продукти.

Една от тези значки е значката Amazon Choice. Макар че обикновено се вижда в сайта, има много хора, които не знаят точно какво означава значката. В тази публикация ще разгледаме какво представлява значката Amazon Choice, как работи и как можете да я получите за вашите продукти.

Какво означава “изборът на Amazon“

И така, какво е Amazon Choice? Amazon Choice е етикет, който Amazon прилага към различни продукти на своя сайт. Можете да намерите значката в горния ляв ъгъл за изображението на функцията на продукта на страниците с категории и резултати от търсенето. Можете също да видите значката под заглавието на продукта на страницата с обявата.

Когато даден продукт има значка на Amazon’s Choice, това показва, че продуктът е най-подходящ за ключовата дума, която клиентът използва. По-конкретно, продуктът има абсолютно мнозинство от всички продажби, произтичащи от тази ключова дума, което означава, че има повече от 50% от всички покупки за термина. Ако няма продукт с абсолютно мнозинство, тогава няма Amazon Choice за тази ключова дума.

Amazon Choice се превърна в начин за клиентите бързо да намерят продуктите, които искат. Когато говореха за търсене по конкретна ключова дума, Amazon първо щеше да обслужва резултатите си от Choice. Продуктите на Choice бяха много уместни, така че много клиенти нямаха забавен процес на закупуване, търсейки множество артикули.

Докато Amazon’s Choice все още се използва за покупки на Echo, оттогава той се разшири до негласови търсения. Вече можете да намерите продуктите на Amazon Choice на смартфони и компютри. Въпреки това, има няколко категории, които Amazon включва в своята програма Choice. Някои от тях включват облекло, бижута, часовници, обувки, Amazon Fresh и Prime Pantry.

Amazon Choice срещу бестселъра

Макар че често се бъркат, изборът на Amazon и Best Seller на Amazon не са едно и също нещо. Има разлика между двете, за която искате да сте наясно. Значката Amazon Choice се дава на продукти, които най-добре отговарят на целевата ключова дума. Значката за бестселър на Amazon се дава на продуктите, които са се продавали най-много в своята категория за определен период от време.

Така че Amazon Choice се определя основно от SEO, докато Amazon Best Seller се определя от общите продажби. Можете да видите разликата в действието, когато търсите определени категории в Amazon.

Докато броят на най-продаваните продукти е ограничен въз основа на общия брой категории в каталога на Amazon, няма реално ограничение за броя на продуктите, които могат да бъдат избор на Amazon. На теория клиентите могат да използват неограничен брой ключови думи, като всяка има възможност да има продукт Choice. По същия начин, обява в Amazon може да има неограничен брой значки на Amazon Choice наведнъж, докато те могат да имат само една значка за най-добър продавач.

Как да получите значката Amazon Choice на вашият продукт

Сега, когато знаете как работи Amazon Choice, може би се чудите как да получите значката на Amazon Choice. Въпреки че Amazon не дава конкретни инструкции как да получите значката, ясно е, че продуктите с най-добър избор имат едно общо нещо; продават се от всестранни силни продавачи.

Ако искате вашите продукти да станат артикули на Amazon Choice, няма друг начин освен да бъдете страхотен продавач на Amazon. Ето няколко начина да подобрите шансовете си да спечелите значката Amazon Choice за вашите артикули.

# 1 Използвайте Amazon FBA за изпълнение на поръчки

Първата стъпка е да използвате услугата Fulfiled by Amazon (FBA), за да се справите с изпълнението на вашата поръчка. Има няколко причини за това. Първата е бърза и надеждна доставка. Днешните потребители ценят гладката доставка почти толкова, колкото и самите продукти.

Използването на Amazon FBA е един от най-сигурните начини за поддържане на безпроблемен процес на изпълнение. Гигантът на електронната търговия е майстор в логистиката и може да достави всички ваши поръчки бързо и без проблеми.

Друга голяма причина да използвате FBA е Amazon Prime. Вероятно сте запознати с програмата. Той предлага на членовете много предимства. Най-забележителното е безплатната, двудневна или еднодневна доставка на отговарящи на условията артикули.

delivery text

По очевидни причини членовете на Prime са по-склонни да закупят артикул с доставка на Prime. Това в крайна сметка влияе върху това колко продажби генерира продуктът и в резултат на това колко добре се представя спрямо конкретна ключова дума.

Можете да направите продуктите си подходящи за Prime, като използвате FBA за изпълнение на поръчки. С Amazon Prime вашите обяви също имат по-голям шанс да спечелят кутията за покупка, пространството, за което продавачите на същия артикул се конкурират, за да получат кредит за продажбата.

#2 Оптимизирайте обявите си

Следващата стъпка е да оптимизирате вашите продуктови обяви за вашите целеви ключови думи на Amazon Choice. Това първо ще изисква от вас да проучите правилните ключови думи, към които да се насочите във вашата обява. За щастие има много инструменти, които улесняват процеса на изследване на ключови думи.

След като намерите целевите си ключови думи, ще искате да ги добавите към важните части от вашите продуктови обяви. Най-забележителните области са заглавието, описанията и точките.

#3 Оптимизирайте вашите PPC кампании

След това искате да оптимизирате вашите Amazon PPC кампании. Причината за това е проста. Когато анализира най-ефективните продукти за конкретна дума за търсене, Amazon не прави разлика между органични продажби и платени. Това означава, че когато някой влезе в търсене и направи покупка, няма значение дали е щракнал върху реклама за вашия продукт или продуктът ви е класиран номер едно.

Като провеждате ефективни PPC кампании, които включват вашата целева ключова дума, можете да преместите артикулите си по-близо до спечелването на значката на Amazon Choice. За да оптимизирате своите PPC кампании, ще искате да започнете с проучване на ключови думи, за да сте сигурни, че насочвате към правилните термини. Оттук нататък трябва да наблюдавате ефективността на кампанията си и да правите корекции в оферирането, обявите и целите си по ключови думи, ако е необходимо.

#4 Обърнете внимание на рецензиите и оценките

Като продавач на Amazon вече знаете, че рецензиите са от решаващо значение за вашите продукти, превръщащи посетителите в продажби. Много клиенти разчитат на отзиви, за да вземат своите решения за покупка. Когато даден продукт има много положителни отзиви, той има тенденция да получава повече продажби.

Не всички ваши клиенти ще оставят отзиви. Може дори да се наложи да работите за тези, които го правят. Започнете с персонализиране на последващия имейл по подразбиране, който Amazon изпраща с молба за преглед. Като направи имейла по-персонализиран и по-ангажиращ, клиентът може да се почувства по-склонен да остави отзив.

Можете също да опитате да използвате функцията Amazon Request a Review. Тази функция е налична във вашия акаунт в Seller Central между 5 и 30 дни след поръчка. Когато натиснете бутона Заявка за преглед, Amazon ще изпрати заявка за преглед на продукта до клиента. Не можете да проследите заявката или да персонализирате съобщението, но може да бъде полезно за напомняне на предишни купувачи да оставят обратна връзка.

Заключение

Значката Amazon Choice може да бъде чудесен начин да привлечете повече продажби към вашите обяви в Amazon. Намерете ключовите думи, където искате да бъдете Amazon Choice, и следвайте съветите в тази публикация, за да видите дали можете да спечелите значката за вашите продукти.