Amazon обявява стартирането на Amazon.co.za в Южна Африка през 2024 г

Amazon обявява стартирането на Amazon.co.za в Южна Африка през 2024 г

Базираните в Южна Африка продавачи могат да се регистрират сега, преди пускането на магазина през следващата година.

Amazon обяви, че ще пусне Amazon.co.za през 2024 г., предоставяйки на базираните в Южна Африка продавачи възможността да достигат до клиенти в цялата страна от следващата година. Повече от 60% от продажбите в магазина на Amazon са от независими продавачи – повечето от които са малки и средни предприятия – предоставящи богат избор от продукти, конкурентни цени и страхотно удобство за потребителите. От 17 октомври 2023 г. независимите продавачи в Южна Африка могат да регистрират бизнеса си на sell.amazon.com/south-africa.

„Очакваме с нетърпение да пуснем Amazon.co.za в Южна Африка, предоставяйки на местни продавачи, собственици на марки и предприемачи – малки и големи – възможността да развият бизнеса си с Amazon и предоставяйки страхотна стойност и удобно пазаруване за клиентите в цялата страна Южна Африка“, каза Робърт Коен, генерален мениджър на региона на Субсахарска Африка за Amazon.

Базираната в Йоханесбург African Mamas Crafts наема домашни занаятчии в селските райони и вижда възможност за развитие на малкия си бизнес в магазина на Amazon. „African Mamas е много развълнуван от перспективата да работи с Amazon на местно ниво, за да използва техните инструменти и опит за разрастване на нашия бизнес с електронна търговия. Нямаме търпение да започнем това пътуване на растеж“, каза Номасвази Тинус, основател и директор на African Mamas Crafts.

Друг бизнес, който очаква с нетърпение стартирането, е Reader’s Warehouse, създаден от двама братя, които са израснали със страст към книгите и четенето. Шон Булпин, директор на Reader’s Warehouse, каза: „Напълно съм развълнуван от възможността да си партнирам с Amazon и да продавам в техния магазин. Това представлява невероятен шанс да разширим нашия бизнес с електронната търговия и да се докоснем до по-широка клиентска база в Южна Африка.“