Amazon стартира програма за осигуряване на здравето на акаунта, за да защити продавачите

Amazon стартира програма за осигуряване на здравето на акаунта, за да защити продавачите

В значителна стъпка в подкрепа на своите продавачи Amazon въведе програмата за здравно осигуряване на акаунта (AHA) в Европа, Япония и Индия от 24 април. Тази нова инициатива има за цел да облекчи безпокойството от деактивирането на акаунта, като предоставя на продавачите предпазна мрежа, като същевременно гарантира, че всички проблеми се разрешават бързо и ефективно.

Преглед на програмата за осигуряване на здравето на акаунта

Програмата AHA е предназначена за продавачи с професионален продаващ акаунт, които постоянно поддържат висок рейтинг за здравето на акаунта. Отговарящите на условията продавачи, записани в тази програма, вече няма да са изправени пред риска от внезапно деактивиране на акаунта, при условие че си сътрудничат с екипа за правоприлагане на Amazon за разрешаване на всички възникващи проблеми в рамките на 72-часов прозорец.

Критерии за допустимост за AHA

За да се класират за програмата AHA, продавачите трябва да отговарят на следните критерии:

Оценка на здравето на акаунта: Поддържайте рейтинг на здравето на акаунта над 250 за най-малко шест месеца.

Постоянна производителност: Уверете се, че оценката за здравето на техния акаунт не пада под 250 за повече от 10 дни в рамките на период от шест месеца.

Професионален акаунт: Дръжте професионален акаунт за продажба в Amazon.

Контакт за спешни случаи: Предоставете валиден номер за контакт за спешни случаи.

Предимства на програмата AHA

Основното предимство на програмата AHA е уверението, че Amazon няма да деактивира акаунта на продавача, без първо да им даде възможност да разрешат всякакви проблеми. Когато се регистрирате в AHA, специалист по здравето на акаунта ще се свърже проактивно с продавача, ако възникнат проблеми. Този специалист ще предостави подробно обяснение на проблема и ще напътства продавача през стъпките, необходими за справянето му, като по този начин ще предотврати действията за принудително изпълнение на акаунта.

Как работи програмата AHA

Съгласно програмата AHA постоянната заплаха от спиране или деактивиране на акаунт е значително намалена. Ето как работи програмата:

Проактивна комуникация: Ако бъде открит проблем, който потенциално може да доведе до деактивиране на акаунт, специалист по изправност на акаунта се свързва директно с продавача.

Насоки и подкрепа: Специалистът обяснява подробно проблема и предоставя ясни, приложими стъпки за разрешаването му.

Прозорец за разрешаване: Продавачите имат 72 часа от момента на контакта, за да адресират и коригират проблема с подкрепата на екипа по правоприлагането.

Този подход гарантира, че продавачите имат възможност да поддържат своите бизнес операции гладко и без смущения.

Стъпки за записване в програмата AHA

Продавачите, които се интересуват от програмата AHA, трябва да гарантират, че отговарят на изискванията за допустимост и да предприемат следните стъпки:

Наблюдавайте състоянието на акаунта: Редовно проверявайте и поддържайте оценка на здравето на акаунта над 250.

Постоянна производителност: Стремете се да поддържате рейтинга за изправност на акаунта стабилен и незабавно да се справяте с всички спадове.

Актуализирайте информацията за контакт: Уверете се, че в настройките на акаунта е предоставен валиден номер за контакт при спешни случаи.

Придържайки се към тези стъпки, продавачите могат да се възползват от допълнителната сигурност и поддръжка, предлагани от програмата AHA.

Заключение

Програмата за осигуряване на здравето на акаунта на Amazon представлява значително подобрение в подкрепата, предоставяна на продавачите, като помага да се защитят техните акаунти и да се намали безпокойството, свързано с потенциално деактивиране. Като поддържат висок рейтинг за здраве на акаунта и си сътрудничат с екипа за правоприлагане на Amazon, продавачите могат да продължат да работят с по-голяма увереност и стабилност. Тази инициатива подчертава ангажимента на Amazon да насърчава сигурна и подкрепяща среда за продажба за своята глобална общност от професионални продавачи.