Грешка 8: Пренебрегване на обслужването на клиенти

Грешка 8: Пренебрегване на обслужването на клиенти

Предоставянето на неадекватно обслужване на клиенти е сериозна грешка, която може да навреди на репутацията на вашата марка. Пренебрегването на запитванията на клиентите, пренебрегването на отрицателните отзиви и предоставянето на опит след покупка, който не е подходящ, може да доведе до ниско доверие и загуба на бизнес възможности.

Обслужването на клиенти е гръбнакът на успешния бизнес на Amazon FBA и пренебрегването му е критична грешка.

Много нови продавачи подценяват въздействието на взаимодействието с клиентите, като приемат, че продажбата е завършена след извършване на покупката.

В Европа, където очакванията на клиентите за отлично обслужване са високи, пренебрегването на запитванията на клиентите или игнорирането на отрицателните отзиви могат да имат сериозни последици. Ако не предоставите навременни и задоволителни решения, това може да доведе до отрицателна обратна връзка, понижени оценки на продавача и опетнена репутация на марката.

Като се справите с грешката да пренебрегнете обслужването на клиенти в началото на вашето пътуване във FBA, вие демонстрирате ангажимент към удовлетвореността на клиентите.