Как да използваме HelloTax – Част 2

Как да използваме HelloTax – Част 2

Какво е hellotax и как помага при регистрация по ДДС?

hellotax е европейски софтуер за съответствие с ДДС, предназначен да помогне на онлайн продавачите да внесат прозрачност и простота в своите данъчни процеси. Той отговаря на нуждите на всички продавачи от ЕС и извън ЕС, като обработва техните месечни ДДС и тримесечни OSS декларации, помага им с изчисления и документи, намира данъчни консултанти и партньори и ги администрира по лесен и безпроблемен начин.

С hellotax можете да продавате практически навсякъде в Европа.

Само за да разберем как се извършва процесът, нека разгледаме един пример. Да предположим, че сте трансграничен продавач от Германия. След като продажбите Ви достигнат 10 000 евро, трябва да се регистрирате в OSS и да платите ДДС, за да продължите да продавате и доставяте в Европа.

Германската данъчна служба събира вашия ДДС и вътрешно се грижи за всякакви задължения между страната и други данъчни власти. hellotax ускорява този процес, като осигурява минимално количество бюрокрация и необходимата документация.

hellotax е базирано на облак решение “всичко в едно”, което ви дава пълен контрол върху плащанията на ДДС. Той ви помага с документацията, необходима за регистрация и декларация по ДДС. Предлага данъчни съветници и местни мениджъри на сметки. Поддържа различни езици, така че независимо дали говорите турски, арабски, немски, китайски или друг език, можете да се регистрирате за ДДС онлайн и да получите безплатна консултация.

Преди всичко hellotax ви дава достъп до холистичен софтуер, който прави цифрови ДДС декларации и регистрации на всички пазари на Amazon. Той ускорява проверката на данните и процеса и следи спазването на ДДС вместо вас. Още по-полезен е фактът, че процесът не е просто автоматизиран.

Зад екрана седят интелекти, които влагат времето и усилията си, за да ви осигурят безпроблемно изживяване. Въпреки това можете да кажете, че hellotax е решение в предния край и управлявана услуга в задния край.

Как да използвате hellotax за подаване на ДДС

Да приемем, че сте базиран в САЩ продавач на Amazon, който е регистриран в Германия. За да използвате софтуера, влезте/регистрирайте се във вашия безплатен акаунт в hellotax. Интегрирайте приложния програмен интерфейс (API) на Amazon MWS (Marketplace Web Service), като въведете своя ID на продавача и токен за оторизация. Натиснете бутона “Запази” и това е всичко. Вашият акаунт в Amazon вече е свързан с hellotax и автоматично ще получи данните, необходими за извършване на ДДС транзакции. Ако обаче идеята не ви харесва, има и друга опция за ръчно качване.

Освен Amazon, hellotax поддържа няколко други типа интеграция, включително Shopify и eBay. Но тъй като Amazon е най-големият магазин за електронна търговия в света, той е представен отпред. За други платформи или за да получите помощ при евентуално объркване, винаги можете да се консултирате с поддръжката на клиенти на hellotax.

След приключване на интеграцията следващата стъпка е регистрация по ДДС. В зависимост от държавата на регистрация процесът може да отнеме до четири месеца.

И вече след като ДДС е направено, можете да преглеждате и следите ефективността си по всяко време на деня.