Как да защитите марката си в Amazon ?

Как да защитите марката си в Amazon ?

Продажбата на продукти в Amazon е ефективен начин да разширите клиентската си база и да увеличите продажбите си. Пазарът на Amazon е “отворен” и всеки може да продава всичко на сайта. Понякога това означава, че неоторизирани продавачи могат да започнат да продават вашите продукти без ваше разрешение.

От първостепенно значение за вашия успех е да защитите вашата марка продукти от похитители на Amazon и неоторизирани лица. Една от най-важните стъпки, които можете да предприемете, е да регистрирате марката в регистъра на марките на Amazon. В тази статия ще ви информираме за видовете атаки в Amazon и ще ви представим работещи стратегии, които ще ви помогнат да защитите продуктите си.

Видове заплахи за вашата марка в Amazon

Като продавач в Amazon и собственик на марка, трябва да сте наясно с тактиките за измама, които продавачи от трети страни могат да използват. Недоброжелателите могат да откраднат идеята ви за продукт, да се възползват от съществуващата ви клиентска база и да нарушат правата ви съгласно TOS на Amazon.

Отвличане “Отвличането” се случва, когато други търговци, които са попаднали на вашата продуктова обява започнат да продават фалшиви продукти или подобни версии на ваши продукти, които не са от вашата марка.

Нарушаване на авторски права Авторските права са нарушени, когато други продавачи копират вашите продуктови обяви или използват изображения на вашия продукт, страница с подробности за продукта, дизайн на опаковка или друга интелектуална собственост, за да продават фалшиви артикули или да правят пари от вашата марка.

Фалшиви отзиви с една или пет звезди Възможно е търговци да пишат фалшиви рецензии на страниците на продуктите ви, за да накарат Amazon да види вашите обяви като неавтентични.

Нарушение на търговска марка Това нарушение се получава, когато други продавачи откраднат вашето име или лого, а вие вече сте се регистрирали като търговска марка.

Саботаж на списъка с продукти в Amazon Друг продавач редактира вашата продуктова обява, за да промени информацията и да саботира продажбите ви.

Нарушение на патент Неупълномощени търговци, копиращи вашия марков продукт с малка разлика, нарушавайки предварително регистриран патент за действителния продукт.

Фалшиво I.P. Други собственици на марки погрешно твърдят, че сте нарушили тяхната интелектуална собственост.

Тези атаки могат да доведат до различни последствия за вашата марка в Amazon. В много случаи те могат да навредят на продажбите ви, да унищожат репутацията ви и да откраднат марковите ви продукти, за чието създаване сте работили усилено.

Стратегии за защита

Ако сте били жертва на кражба или се опитвате да предотвратите бъдещи нарушения, прилагането на стратегии за защита на вашата марката в Amazon е от съществено значение. Ето няколко ключови неща, които можете да направите, за да защитите акаунта си в Amazon и да упражнявате контрол върху вашите продукти.

Стратегия №1: Присъединете се към Amazon Brand Registry

Присъединяването към Amazon Brand Registry е една от най-основните тактики, които можете да използвате за защита на вашата марка в платформата. Регистърът на марките на Amazon ви позволява да защитите вашата интелектуална собственост, да изградите своя собствена търговска марка, да подобрите изживяването на вашите клиенти и да управлявате вашите обяви. Чрез регистрацията си можете да се възползвате от следните функции:

  • Автоматизирани защити срещу дублиращи се обяви въз основа на информацията, която предоставяте за продуктите на вашата марка;
  • Неутрална патентна оценка, която заобикаля съдебните споразумения за премахване на неавтентични продукти от магазина ви в Amazon;
  • Лесно идентифициране и докладване на нарушения;
  • Помощ при разрешаване на проблеми с обявите ви и нарушения на правилата на пазара.

За да се присъедините към програмата за регистър на марките, трябва да имате чакаща или регистрирана ,и активна търговска марка, базирана на изображения или текст. Можете да кандидатствате за търговска марка чрез службата за търговски марки на Обединеното кралство. Собственикът на търговската марка трябва да подаде заявлението до Регистъра на марките. Като част от приложението предоставяте следната информация:

Името на вашия бранд върху търговската марка; Регистрационният номер на търговската марка; Продуктовите категории, в които да изброите вашите продукти. След това Amazon ще провери тази информация, за да завърши процеса на записване. След като регистрирате марката си, можете да получите пълен достъп до този мощен инструмент.

Обърнете внимание, че регистърът на марките в Amazon не предоставя маркировка и не пречи на други потребители на Amazon да добавят фалшиви продукти. Може да искате да се присъедините и към програмата Amazon Brand Gating.

Стратегия №2: Използвайте своето лого и търговска марка

Преди да можете да се присъедините към регистъра на марките в Amazon, трябва да имате забележително лого за вашата марка. Препоръчваме да имате търговска марка, дори ако решите да не се присъедините към регистъра, тъй като това може да осигури защита на вашата марка в Amazon и на други пазари.

След като създадете вашето лого, трябва да го включите във всеки детайл на продукта, който можете. Ако други продавачи започнат да продават продукти с вашето лого, може да ги съдите за нарушаване на търговска марка.

Стратегия №3: Използвайте Amazon Transparency

Прозрачността в Amazon е друга защита, която Amazon предоставя на търговците. Тази програма може да ви даде уникални баркодове, които да включите във вашите продукти, предотвратявайки достигането на фалшиви продукти до клиентите. Прозрачността в Amazon е особено полезна, ако продавате чрез програмата Amazon FBA, тъй като има риск продуктите ви да бъдат изгубени в Amazon Warehouse.

*Трябва да имате търговска марка, за да докажете, че сте собственик на марката, преди да кандидатствате за Amazon Transparency.

Стратегия №4: Използвайте спонсорирани марки и анализ, за да развиете марката си

Освен да използвате програмите за защита в Amazon, можете също да повишите доверието във вашата марка, за да може тя да достигне до повече клиенти. Утвърждаването ви като предпочитана марка ще ограничи влиянието на други продавачи, които се опитват да продават същите продукти.

Например, когато сте в регистъра на марките, можете да кандидатствате да станете спонсорирана марка в Amazon. Ще имате възможност и да анализирате вашата марка и да правите промени, за да увеличите продажбите си.

Стратегия №5: Работете с агенция и увеличете продажбите си в Amazon

Най-добрите законни търговци в Amazon работят с квалифицирани маркетингови агенции, за да популяризират своите продукти и да предотвратят присвояване на марка. Ние от S4AMZ знаем най-добрите стратегии в индустрията и ще ви помогнем да се реализирате като успешен търговец в Amazon.