Как работи продажбата в Амазон?

Как работи продажбата в Амазон?

Продажбата в Амазон, си има своите плюсове и минуси в сравнение с продажбата в обикновен онлайн магазин.

Когато продавач на Amazon получава поръчки, той не притежава взаимоотношенията с клиентите. Всяка продажба се разглежда като еднократна транзакция и на продавачите не е разрешено да >пускат на пазара или ремаркетинг на тези клиенти след продажбата.

Така че, докато продавачите може да имат усъвършенствани CRM възможности за своите канали извън Amazon, почти целият този опит и технология е без значение за клиентите, генерирани чрез пазара на Amazon.

Ваша отговорност е да осигурите разпространението.

Амзон изяснява, че е отговорност на марката да осигури разпространението си.

Амазон рядко ще се намесва в подпомагането на марките да премахнат неоторизирани дистрибутори, като по този начин позволява на всеки да продава какъвто и да е продукт, стига да е легитимен, при който не се нанася вреда на клиента на Амазон.

Всеки продавач в Амазон е длъжен да отговори на запитвания на клиенти в рамките на 24 часа.

Това изискване важи за всеки ден от годината.

Amazon държи всеки продавач на най-високите индустриални стандарти по отношение на времето за доставка, имейлите за потвърждение, процентите за анулиране на поръчки и безброй други критерии.

За много нови фирми в Амазон тези стандарти може да са извън това, с което могат да се справят, и следователно пазарът може да е извън сферата на възможността за продажба.

Ние от Smart 4 Trade специализиране в разрастване на Българския бизнес в чужбина.

Имаме опит, който на вас би ви коствал много време и често дори трудности при решаване на проблем свързани с различни регулации и промени в платформите Amazon, Cdiscount и Kaufland.

С тези условия нека да обсъдим се справят различните видове бизнес с продажбата в Амазон.