Нови критерии за допустимост на купони: Какво трябва да знаят продавачите

Нови критерии за допустимост на купони: Какво трябва да знаят продавачите

Купоните играят решаваща роля за успеха на пускането на продукти в Amazon, като предлагат на продавачите ефективен начин за привличане на клиенти и увеличаване на продажбите. Скорошните промени в критериите за допустимост за пускане на купони обаче въведоха нови изисквания, на които продавачите трябва да отговарят. От 8 март ASIN (стандартните идентификационни номера на Amazon) трябва да се придържат към конкретни критерии за ценообразуване и отстъпка, за да отговарят на условията за купони. Ето подробен преглед на актуализираните правила.

Ключови промени в условията за купон

Изискване за референтна цена

Всеки ASIN трябва да има референтна цена, за да отговаря на условията за купон на живо. Референтната цена служи като еталон, спрямо който се измерват отстъпките, осигурявайки прозрачност и стойност за клиентите. За повече информация как да зададете и проверите референтна цена, продавачите могат да се обърнат към указанията на Amazon относно референтните цени.

Текущи ценови ограничения

За да се запази справедливостта и да се предотвратят подвеждащи отстъпки, текущата цена на ASIN не може да надвишава референтната цена с повече от 30%. Това правило гарантира, че предлаганата отстъпка е истинска и не е завишена с изкуствено висока референтна цена. Продавачите трябва редовно да преглеждат и коригират цените си, за да отговарят на това изискване.

Параметри на отстъпката

Отстъпката, приложена към ASIN, трябва да отговаря на следните критерии:

Минимална отстъпка: Цената с отстъпка трябва да бъде поне 5% от референтната цена. Този минимален праг гарантира, че клиентите получават значително спестяване.

Диапазон на отстъпката: Отстъпката трябва да пада между 5% и 50% от текущата цена на ASIN. Този диапазон осигурява гъвкавост на продавачите да предлагат атрактивни отстъпки, като същевременно предотвратява прекалено високи или подозрително ниски проценти на отстъпка.

Практически изводи за продавачите

Осигуряване на съответствие

За да отговарят на тези нови критерии, продавачите трябва да предприемат следните стъпки:

Проверете референтните цени: Уверете се, че всеки ASIN има точна и актуална референтна цена. Тази цена трябва да отразява стандартната продажна цена, преди да бъдат приложени отстъпки.

Наблюдавайте текущите цени: Редовно проверявайте дали текущите цени на ASIN не надвишават 130% от техните референтни цени. Коригирайте цените, ако е необходимо, за да останете в рамките на това ограничение.

Задайте подходящи отстъпки: Когато създавате купони, изчислявайте внимателно отстъпките, за да сте сигурни, че попадат в необходимия диапазон от 5% до 50% спрямо текущата цена. Това изчисление помага при предлагането на атрактивни, но съвместими отстъпки.

Стратегическо използване на купони

Като се придържат към тези нови правила, продавачите могат да продължат да използват ефективно купони, за да стимулират продажбите и да подобрят видимостта на продукта. Купоните могат да се използват стратегически по време на представяне на продукти, сезонни промоции и други маркетингови кампании за привличане на чувствителни към цените клиенти и увеличаване на процента на реализация.

Ползи от съответствието

Покриването на тези критерии за допустимост не само поддържа доброто състояние на продавачите спрямо политиките на Amazon, но и изгражда доверие у клиентите. Прозрачните и честни практики на ценообразуване подобряват пазаруването, което води до по-висока удовлетвореност и лоялност на клиентите.

Заключение

Скорошните промени в критериите за допустимост на купони на Amazon подчертават важността на прозрачните и справедливи практики за ценообразуване. Продавачите трябва да гарантират, че техните ASIN имат валидна референтна цена, да поддържат текущите цени в рамките на определения диапазон и да прилагат отстъпки, които отговарят на новите изисквания. Правейки това, продавачите могат да продължат да използват купоните като мощен инструмент за увеличаване на продажбите, привличане на нови клиенти и успех на конкурентния пазар на Amazon. Бъдете информирани, поддържайте съответствие и използвайте тези промени, за да подобрите стратегията си за продажба.