Как да създадете страхотна обява в Amazon

Как да създадете страхотна обява в Amazon

Правилната оптимизация на обява в Amazon е един от ключовете към това да станете топ продавачи на платформата. И така, какво е това? Оптимизирането на списъка на Amazon е поредица от действия, насочени към подобряване на вашето класиране в резултатите от търсенето и продажбите на Amazon. Можете да постигнете по-високо класиране, като се уверите, че снимките, копията, ключовите думи и другите елементи във вашата обява отговарят на най-добрите практики на Amazon.

И така, как да създадете обява в Amazon, която ще помогне на вашия артикул да достигне статуса на най-продавания? Съставихме това ръководство, за да отговорим на този въпрос.

4-те основни компоненти за оптимизацията на листингите в Amazon

Има четири фактора във вашата обява, за които чрез споделени изследвания е доказано, че влияят на класирането при търсене, честотата на кликване (CTR) и процента на реализация:

  • Ключови думи
  • Съдържание
  • Продуктови изображения
  • Отзиви

Ще разбием всеки от тези компоненти, за да обясним защо са важни и какво трябва да направите, за да ги оптимизирате.

1. Ключови думи

Уверете се, че вашите ключови думи са включени на следните места:

Вашето заглавие: Изберете четирите или петте ключови думи с най-голям обем на търсене и ги включете в заглавието на вашия продукт. Просто се уверете, че заглавието ви все още включва името на вашия продукт и точно описва вашия артикул. Тук не става въпрос за хакване на алгоритъма за търсене, а за създаване на силно заглавие, което случайно включва някои ключови думи.

Описание на вашия продукт и точки: Включете възможно най-много ключови думи в съдържанието на вашата обява. Въпреки това, подобно на вашето заглавие, уверете се, че все още се чете добре. Поставянето на много ключови думи в описанието ви може да помогне за класирането ви при търсене, но ако съдържанието ви няма смисъл, тогава никой няма да купи вашия артикул.

Backend Keywords: Amazon също ви позволява да подадете списък с ключови думи, когато създавате вашата обява. Поставете тези ключови думи в полето „Търсене“ на страницата за създаване на обява. Тук можете да включите максимум 249 байта термини.

2. Съдържание

Както току-що споменахме, ще искате да включите ключови думи в съдържанието на вашата обява, но това не е единственото нещо, за което трябва да се притеснявате.

Защо съдържанието ви е толкова важно? Защото, ако искате да направите много продажби, трябва да опишете продуктите си по начин, който кара хората да искат да купуват.

Ето три ключа, върху които да се съсредоточите, когато пишете вашето съдържание:

Предоставете много информация: Не искате хората да остават с въпроси, след като разгледат вашата обява, така че не забравяйте да дадете възможно най-много информация за вашия артикул. Помислете за често срещаните въпроси, които хората могат да имат и дайте отговори на тях във вашите куршуми и описание.

Фокусирайте се върху предимствата, а не върху характеристиките: Често срещана грешка, която хората правят, е просто да изброят характеристиките на даден продукт. Вместо това, по-добра стратегия е да се съсредоточите върху предимствата на тези функции. Как всяка функция е от полза за клиента? Като подчертаете това, ще уведомите хората какво всъщност ще направи даден артикул за тях.

Използвайте правилното форматиране: Разделете текста си със заглавки и изображения и поддържайте абзаците си кратки. Това ще направи текста ви да изглежда по-привлекателен, което ще направи хората по-склонни да прочетат всичко.

Не забравяйте, че не пишете само за алгоритъма на Amazon. Основната ви грижа трябва да бъде да пишете за клиента. Това ще доведе до по-висок процент на реализация и повече продажби.

3. Продуктови изображения

Единственият недостатък на онлайн пазаруването е, че хората всъщност не могат да вземат и изпробват продукти. Ето защо да имате отлични снимки е толкова важно.