Пренебрегване на пазарните проучвания? Често Правени Грешки в Амазон номер 1?

Пренебрегване на пазарните проучвания? Често Правени Грешки в Амазон номер 1?

Пренбрегване на пазарните проучвания. Пренебрегването на тази решаваща стъпка е подобно на отплаване без карта.

Много Начинаещи пренебрегват значението на пазарни проучвания. Неразбирането на европейския пазар, включително културните различия, поведението на клиентите и регионалните предпочитания, може да доведе до лош избор на продукти и да попречи на растежа на бизнеса.

Пазарното проучване е ключът на успешния бизнес на Amazon в Европа. Пренебрегването на тази решаваща стъпка е подобно на отплаване без карта – може да се унесете и достигането до вашата дестинация става несигурно.

В Европа, където разнообразието е норма, пазарните проучвания надхвърлят разбирането на общите тенденции. Това включва задълбочаване в тънкостите на културата, езика и потребителските предпочитания на всяка страна.

Грешката, която правят много начинаещи, е да приемат универсален подход, пренебрегвайки факта, че това, което се продава добре в Германия, може да не намери отзвук във Франция.

За да избегнете този капан, използвайте инструментите на Amazon за проучване на пазара, външните платформи и обратната връзка с клиентите. Разберете търсенето на вашия продукт в определени региони, анализирайте конкурентите и адаптирайте стратегията си съответно.

Отстранявайки тази грешка в началото на вашето пътуване във FBA , вие се позиционирате за успех на конкурентния и разнообразен европейски пазар.