Съвети за продуктова фотография, които могат да увеличат продажбите ви в Amazon

Съвети за продуктова фотография, които могат да увеличат продажбите ви в Amazon

Онлайн пазаруването е голямо удобство, но потребителите са лишени от възможността да хванат продукта и да го огледат, преди да направят поръчка. В резултат на това хората разчитат до голяма степен на снимките, които им предоставяте. Изображенията на продукта са водещи, когато купувачите вземат решенията си покупка. Проучвания сочат, че клиентите са пряко повлияни от визуалните елементи на продуктите. Казано по-просто, от решаващо значение е като онлайн търговци да използвате висококачествени снимки, за да покажете продуктите си в най-добрата им светлина. Високото качество на снимките на продуктите в Amazon помага за привличането на външен трафик към списъка ви в Amazon.

Съвети за успешна продуктова фотография в Amazon

Снимките на продукта трябва да са ясни и да предоставят информация за артикула – цвят, размер и материал. Добрите снимки на продукти ще ви помогнат да увеличите продажбите, да подобрите репутацията на марката ви, а с течение на времето и да придобиете лоялни клиенти. Ето и някои инструкции как да снимате продукти за Amazon:

  • Уверете се, че вашите продукти са заснети с обектив с висока разделителна способност и професионална камера. Снимките трябва да са ясни и с високо качество. При оглед те трябва да предадат информация за продукта. Осветлението не трябва да е прекалено силно или прекалено меко.
  • „Основно изображение“ е първото изображение, което се появява на страниците за търсене и продукти. Винаги се уверявайте, че предната част на продукта се вижда на основното изображение.
  • Когато качвате снимките всички ваши продукти е хубаво да имат бял фон. Белият фон прави качествата на продукта да изпъкват повече.
  • Размерът на продукта в изображението не трябва да е нито твърде голям, нито твърде малък. И двата проблема ще доведат до лошо клиентско изживяване, което след това може да окаже влияние върху оценката на вашия продукт. Следователно е разумно да имате предвид съотношенията на изображенията.
  • Бъдете винаги открити и честни с клиентите си. Купувачът може да се обърка и разочарова, ако има допълнителни продукти на снимките, когато закупи артикула. На клиентите трябва да се показва само какво ще бъде включено в доставката, ако решат да закупят продукта.За да привлечете повече клиенти и да насочите външен трафик към вашия профил в Amazon, е от съществено значение да използвате правилни техники и да качвате подходящи снимки на продуктите. Редактирането на изображения за Amazon е друг инструмент, използван, за да се уверите, че снимките отговарят на зададените стандарти.

За да получите професионална помощ, можете да разгледате нашите услуги.