Важна актуализация: Промяна на юридическо лице за продавачи в Amazon В сила от 1 август 2024 г

Важна актуализация: Промяна на юридическо лице за продавачи в Amazon В сила от 1 август 2024 г

Amazon обяви значителна актуализация по отношение на юридическите лица, които предоставят нейните услуги в Европа. В сила от 1 август 2024 г. всички услуги, предоставяни в момента от Amazon Services Europe S.à r.l. (ASE) ще премине към Amazon EU S.à r.l. (AEU). Тази промяна засяга продажбите в Amazon, изпълнението от Amazon и всички други свързани услуги. Ето какво трябва да знаете за този преход.

Ключови промени Преход от ASE към AEU

От 1 август 2024 г. Amazon EU S.à r.l. (AEU) ще замени Amazon Services Europe S.à r.l. (ASE) като доставчик на всички услуги на Amazon. Това включва всички споразумения, политики и правила и условия, които в момента се отнасят до ASE, като споразумения за плащания с Amazon, които ще бъдат актуализирани, за да отразяват AEU като нов доставчик.

Актуализирано фактуриране Всички фактури, издадени от Amazon след 1 август 2024 г., ще бъдат издадени от AEU вместо от ASE. Тази промяна засяга начина, по който се прилага и обработва ДДС, особено за продавачи, базирани в определени европейски държави.

Специфично за държавата фактуриране За компании, установени в Обединеното кралство, Германия, Франция, Италия, Испания, Холандия, Полша, Белгия или Швеция:

  • Ще бъдете фактурирани от клона на AEU във вашата страна на установяване.
  • Ще се прилагат местните правила за ДДС и ДДС ще бъде приспаднат от таксите на Amazon.
  • В повечето случаи трябва да можете да възстановите този ДДС чрез редовния си процес за връщане на ДДС.
  • Препоръчително е да се свържете с вашия данъчен консултант за подробна информация относно възстановяването на ДДС според местните разпоредби.

За компании, които не са установени в горепосочените страни:

  • Ще бъдете фактурирани от централния офис на AEU в Люксембург.
  • Няма да има промяна в начина, по който ДДС се прилага към таксите на Amazon за тези продавачи.
  • Въздействие върху вашия акаунт в Amazon

Тази промяна на юридическото лице не засяга:

Достъп до вашия акаунт

обяви

Ценообразуване на продукта

Отзиви от клиенти

Продажба на услуги

Цената на услугите

Препоръки

За да осигурите плавен преход и правилно обработване на ДДС, препоръчително е да:

  • Прегледайте текущите си споразумения и условия: Разберете как ще бъдат актуализирани, за да отразяват новото юридическо лице.
  • Свържете се с вашия данъчен консултант: Получете конкретни насоки как да управлявате и възстановявате ДДС съгласно новата структура, особено ако вашата компания е базирана в една от засегнатите европейски държави.
  • Наблюдавайте комуникациите от Amazon: Бъдете информирани за всички допълнителни актуализации или изисквания, свързани с тази промяна.

Заключение

Преходът от Amazon Services Europe S.à r.l. (ASE) към Amazon EU S.à r.l. (AEU) е важна актуализация за всички продавачи на Amazon в Европа. Като разбирате промените и предприемате проактивни стъпки, можете да осигурите съответствие с местните разпоредби за ДДС и да поддържате безпроблемни операции на Amazon. Тази промяна подчертава ангажимента на Amazon за оптимизиране на услугите и съответствие с нормативните изисквания в различни региони.